
Oktober startede ud med en stor aften for kongeparret. Onsdag var de værter ved en middag i anledning af møde i det europæiske politiske fællesskab. Efterfølgende har kong Frederik modtaget stor ros for sin flotte velkomsttale, men det er ikke kun ham, der var med til at skabe en fantastisk aften. Dronning Mary havde en finger med i spillet for at gøre middagen magisk.
Onsdag var en stor aften for kong Frederik og dronning Mary. Her havde de inviteret til middag i anledning af møde i det europæiske politiske fællesskab.
Store politiske personligheder som præsident Emmanuel Macron, premierminister Viktor Orbán, statsminister Mette Frederiksen, premierminister Keir Starmer og statsminister Jonas Gahr Støre var blandt gæsterne.
De mange fremmødte oplevede en velforberedt middag, hvor Amalienborg dannede de magiske rammer. I den smukke efterårssol viste slottet sig fra sin smukkeste side.
Der var godter til både ganen og ørerne. Undervejs sørgede Den Kongelige Livgardes Musikkorps for musik fra store navne som Edvard Grieg, Andrew Lloyd Webber og H.C. Lumbye.
Menuen stod på tre lækre retter, hvor gæsterne til forret ifølge kongehuset kunne nyde “Mosaik af grønlandsk torsk, tang fra Kattegat, hummeremulsion og kyllingeskind”.
Hovedretten bød blandt andet på marsklam fra den danske vestkyst og kantareller. Gæsterne kunne nyde en del af retten direkte fra et af de kongelige slotte. Der var nemlig palmekål fra Fredensborg Slotshave i hovedretten. Desserten stod på chokoladenøddebund med yoghurtganache, æble- og havtornkompot og karamel.
Men det er ikke kun musik og mad, der skabte en god aften. Det gjorde de smukke rammer også, og her havde dronning Mary en finger med i spillet.
Marys elegant touch
Oktober er en efterårsmåned og meget passende var riddersalen i Christian VII’s Palæ prydet af blomster i smukke, varme efterårsfarver. Pink, orange og gyldne nuancer prægede dekorationerne.
– Derudover skaber georginer og roser i pink og orange, lysende calla, hortensia og krysantemum samt lilla orkidéer og eukalyptus i rødlige toner tilsammen dybde og variation i dekorationerne. Som et særligt indslag indgår amaranth, dyrket og høstet i Fredensborg Slotshave, som giver dekorationerne et unikt præg og bringer et strejf af Kongefamiliens egne haver ind i rummet, skriver kongehuset på deres hjemmeside.
Det var ved blomsterne, at dronning Mary havde givet sit besyv med. Hun var nemlig med til at vælge de smukke blomster.
De udvalgte blomster var blevet arrangeret i Christiansborg-vaser fra Holmegaard fra 1920’erne. Deres spiralform gør, at dekorationerne bliver løftet op og står som lysende midtpunkter over bordene. Dermed skal gæsterne heller ikke sidde og kigge over blomsterne for at se personen overfor dem.
Selvfølgelig har vores dygtige dronning været med til at få Christian VII’s Palæ til at fremstå på smukkeste vis, når der var fint besøg. Hvad synes du om hendes valg? Kom gerne med din mening i artiklens kommentarfelt på Facebook.
LÆS MERE:
- Efter kongens store tale: Nu vælter det ind med ros
- Særlig detalje ved dronning Marys dag vækker opsigt